Bitumenes szigetelés és annak folyamata

A bitumenes szigetelés és folyamat rendkívül fontos abban az esetben, ha szeretnénk, hogy házunk, ingatlanunk valóban vízszigetelt legyen, mivel ez a megoldás biztonságos és tartós, ráadásul nem is drágább, mint más technológia. Amennyiben fennáll az esélye annak, hogy a talajvíz felszivárog a falakba, úgy érdemes már a kezdetekkor szigetelni ily módon.
A bitumenes szigetelés ma már modern és kiváló ár/érték arányú megoldást jelent, valamint a bitumen összetételű szigetelőlemezek sem számítanak drágának.

Miért legyen bitumenes szigetelés?

A szakértők többsége egyetért abban, hogy a bitumenes szigetelés az egyik legmegbízhatóbb szigetelő anyag. Maguk a gyártók többféle műanyaggal egészítik ki a bitument, ami növeli annak vízszigetelő képességét, élettartamát és megbízhatóságát. Ezzel a technológiával tetőket, pincéket, teraszokat és padlót egyaránt lehet szigetelni.

Mi a bitumenes szigetelés folyamata?

Mindenképpen hozzáértő építse be a bitumenes lemezeket, ezért vegyük igénybe szakértő segítségét annak érdekében, hogy a végeredménnyel hosszú ideig elégedettek legyünk. A lemezeket száraz és tiszta felületre szabad csak felhelyezni. Kimondottan ehhez a szigetelőanyaghoz ajánlott alapozót használni, amely biztosítja a megfelelő tapadást. Amint a szükséges száradás megtörtént, kezdődhet a lemezek felhelyezése.

A bitumenes szigetelőlemezeket fel kell hevíteni, például hegesztővel annak érdekében, hogy megfelelően tapadjon a felülethez. Kiemelten ügyelni kell arra, hogy az átfedések rendben legyenek, sőt, ha egynél több szinten van rétegezve a szigetelőlemez, úgy el kell tolni az átfedéseket.
Ha valóban hozzáértő és tapasztalt szakemberrel végeztetjük el a munkát, akkor nem kell tartani egy komolyabb esőzés utáni beázástól és hosszú ideig élvezhetjük a száraz, egészséges falak nyújtotta biztonságot.

A bitumenes szigetelés előnyei.