Ismerjük meg a folyékony gumi vízszigetelést!

A folyékony gumi vízszigetelő, ahogy a nevében is benne van, kiváló vízszigetelés szempontjából. Tökéletes védelmet nyújt a fémfelületek számára, például elkerülhető a korrózió. Ezen kívül bármilyen felületre ideális, mivel jól megtapad a különféle anyagokon. Rövid ideig tart a kivitelezése, ez köszönhető annak, hogy a száradási, kötési ideje gyors.

Mozgásból keletkezett repedésekre, szakadásokra sem kell számítani, hiszen az anyag kellően rugalmas. A hagyományos anyagokról ez nem mondható el, amelyek sokszor okoznak kellemetlenségeket, mert például a hőingadozásokra képesek megrepedni, illetve eltörni, ezáltal már elvesztik vízhatlanságukat és várhatóan a hiba elhárításának költsége is jelentős mértékű lesz. Arról nem beszélve, hogy a javítás által esztétikailag is eltérővé válik az eredeti felülettel szemben.

Az illesztések, varratok szintén rendre problémát idéznek elő, de a folyékony gumi esetében nincsenek ilyen megoldások. Az olcsóbb anyagok illesztéseinél szinte lehetetlen megállapítani a vizesedés helyét, főleg, ha még javítás is volt.

A meglévő szigetelés elbontása sem szükséges, a folyékony gumival újra lehet szigetelni a sérült, meghibásodott területet, még akkor is, ha egy nagyobb felület károsodásáról van szó.

Mire használható még a folyékony gumi?

Többször okoz gondokat az alagsorok, lábazatok, falak, aljzatok, pincék beázása, a folyékony gumival ezek is megszüntethetőek. Az anyag különböző színekben is megtalálható, így igazítható a már meglévő felülethez. Óriási előnye még, hogy 20-30 évig is állja a sarat, így a szigeteléssel járó problémáknak búcsút inthetünk.

A folyékony gumi vízszigetelés a zöld tető kialakítását is lehetővé teszi. Folyékony állapotban kerül telepítésre, majd a szilárdulást követően meg lehet kezdeni a zöld tető kialakítását, ami csodás látványt nyújt, főleg egy betonrengetegben.

A lapostetőt sokan megbízhatatlannak tartják, pedig a probléma forrása nem a tető, hanem a rossz szigetelés. A bitumenes lapostető szigetelés már elavult, általában ez okozza azokat a hibákat, amelyek miatt nem tartjuk ideálisnak ezt a tető típust. A bitument illesztik és, ha nem szakszerűen csinálják, beázás lesz a következménye.

A leírtakból kiderül, hogy célszerű a vízbázisú szigetelést választani, ami nem csak a nedvességgel szemben ellenálló, de még az UV sugaraktól is véd.