Tetőszigetelés utólag

A régebbi építésű házaknál gyakori probléma, hogy a szigetelés nem bizonyul megfelelőnek. Az is elképzelhető, hogy idővel az egész elavul vagy, hogy nem jó minőségben történt a kivitelezés. Ezekben a helyzetekben nem marad más választásunk, mint utólag korrigálni a tetőszigetelést.

Tehát a tetőszigetelés utólag is lehetséges javítani, de arra ügyeljünk, hogy ha a hőszigetelésen javítunk, akkor a vízszigetelést is újítsuk meg, hiszen a kettőt együtt szükséges kezelni. A szigetelés azon kívül, hogy elöregedhet, káresemény következtében is sérülhet, valamint elképzelhető, hogy nem elég hatékony.

Káresemény fennállása esetében az első és legfontosabb lépés, hogy kiderítsük a probléma pontos helyét és okát. Ehhez lehetőleg kérjük szakember segítségét, mert egyáltalán nem biztos, hogy ott kell keresni a hibát, ami szemmel is jól látható. A tetőszigetelő anyagoknak, illetve rétegeknek egyaránt adódhat rejtett hibája, mindezeket nehéz észrevenni, a szakavatott is csak bizonyos jelekből képes rájönni.

Amennyiben fény derül mondjuk a beázás okára, elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy mi bizonyulhat a legjobb megoldásnak és mennyibe fog nagyjából kerülni. A tető javításán nem érdemes spórolni és igyekezzünk megbízható kivitelezőt megbízni a feladattal. Több helyről is kérhetünk árajánlatot, amelyeket összehasonlíthatunk, így könnyebben hozhatjuk meg a végső döntésünket.

Az utólagos tetőszigeteléskor a hibás részek eltávolításra kerülnek és újak kerülnek a helyükre, majd az egészet el kell látni vízszigeteléssel. Az ideális anyagokból elkészített szigetelés akár több évtizedig is ellenállhat az időjárás hatásainak.